poniedziałek, 18 stycznia 2010

Przewodnik po zjadaniu w całości, odcinek 16: Krab



Coś w sam raz na poniedziałkowe śniadanie - krab w cieście.

Na tym patyku są nadziane 3 nieduże kraby w cieście. Jak widać (nienajlepiej na zdjęciu, ale zawsze), mają wszystkie swoje odnóża i całą resztę. No i oczywiście zjada się je w całości. Co w tym wypadku oznacza głównie tyle, że nie obiera się ich ze skorupy (trudno by było, jeśli się je z patyka), tylko ją też się zjada.

Największy problem jest na początku, bo trzeba zjeść odnóża, żeby się dobrać do reszty. Są dość twarde i trzeba je schrupać. Potem już idzie jak z płatka - skorupa na korpusie jest bardziej miękka i rozgryza się ją bez wysiłku. A mięso w środku - ach, jakie smaczniutkie!

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...